fbpx
September 19, 2020, Saturday

Despre încrederea în sine.

Încrederea în sine este o calitate esențială pentru a avea o viață împlinită. Însă, din nefericire, majoritatea ne confruntăm cu carențe mari la acest nivel.

 

Nu este nevoie să te mulțumești cu o viață banală atunci când în tine se ascunde o viață extraordinară. Știu asta, pentru că am avut parte de ambele.
 

 

Încrederea în sine nu este nici tupeu, nici îngâmfare, nici atitudinea penibilă că ți se cuvine orice, nici infatuare, ci este acea “putere” care vine din conștientizarea tuturor comorilor care există în noi, din iubirea de sine, respectul față de noi înșine și, nu în ultimul rând, din credința în Dumnezeu.

 

Dacă tu crezi că încrederea ta depinde de felul cum arăți, de cât ești de frumoasă, inteligentă sau plină de alte calități, te înșeli. Poți vedea chiar în jurul tău femei deosebit de frumoase și înzestrate, dar care, paradoxal, nu cred în ele însele, și femei care aparent au foarte puțin, dar totuși debordează de încredere.

 

 

La baza tuturor marilor succese, indiferent de domeniu, s-a aflat întotdeauna o încredere deplină în sine. Știi ce te deosebește pe tine de toți cei care au reușit? Potențial, absolut nimic.

 

De multe ori poate te-ai păcălit spunându-ți că nu ai timpul necesar pentru a-l investi în dezvoltarea încrederii în sine, fiind mereu bombardată de numeroase alte lucruri aparent mai stringente: copii, familie, job etc. însă, timpul și energia investite în cultivarea încrederii în sine sunt direcționate implicit în îmbunatățirea calității vieții tale, în general. Este ca și cum ai spune: “Nu am timp să îmi fac viața fericită și împlinită!” Nu contează vârsta, statutul social, eșecurile cu care te-ai confruntat până în prezent, aspectul fizic, intelectul etc; niciodată nu este prea târziu să îți dezvolți încrederea în sine și să începi să îți valorifici potențialul extraordinar cu care ești, cu siguranță, înzestrată.
 

 

Pe parcursul acestui workshop (Din Cenușăreasă, în Regină) te vei familiariza cu diferite concepte, sfaturi, relatări și exerciții care au menirea de a-ți revela complexitatea noțiunii de încredere în sine și care, de asemenea, te vor ajuta să o trezești și să o dezvolți și în ființa ta.

 

 

 

Dă la o parte vălul iluzoriu al neputinței și nevoia constantă de a primi aprobări din partea celorlalți pentru a-ți urma visurile, și descoperă că ascunzi în tine resurse nelimitate care te pot ajuta să trăiești viața pe care ți-o dorești și pe care o meriți,o viață pe care să o iubești.
 

 

A iubi viața la nebunie tinde să vă modifice vibrația de la una defensivă, de opunere a rezistenței, la una de atragere și de receptivitate. Când iubiți viața, viața vă iubește la rândul ei, așa că atunci când vă afundați în ea cu entuziasm și bucurie, viața va veni spre voi și vă va îmbrățișa cu entuziasm. Cu cât iubiți mai mult viața, implicându-vă în ceea ce vă hrănește sufletul, cu atât răspândiți această iubire în jur și ea se întoarce ca să vă lumineze calea.

 

 

 

În chiar această clipă, în timp ce citești acest paragraf, poți alege să devii răspunzătoare pentru tot ce faci și pentru toate alegerile tale. Dacă vrei sa fii fericită, tot ce ți se cere este să faci o alegere în direcția fericirii și să nu perpetuezi continuarea nefericirii.
 

 

De ce este viața nostră așa cum este? Din cauza alegerilor pe care le-am făcut până în clipa de fața, pe baza gândurilor, a concluziilor și a judecăților noastre. Noi facem alegeri în fiecare clipă a fiecărei zile – din momentul în care ne trezim de dimineața, pană în momentul în care mergem la culcare. Ne alegem marca de pastă de dinți, ne alegem alimentele pe care le mâncăm, alegem dacă facem baie sau duș, alegem hainele pe care le vom purta pe parcursul zilei. Ne alegem atitudinile, comportarea. Alegem să fim temători, emoționați, egoiști sau altruiști. Alegem să spunem despre cineva că este bun sau rău, dorit sau nedorit. Facem alegeri legate de serviciul și de copiii noștri. Ne alegem prietenii și oamenii pe care-i vom lăsa sa ne intre în viața – sau nu. Viața noastră este propria noastră alegere.

Deseori, ne facem alegerile în mod ușuratic, fără a înțelege dimensiunile și importanța fiecăreia dintre ele…

Lalena Store © 2020. All Rights Reserved.

Arta de a fi femeie
Abonare la newsletter.
We respect your privacy.