fbpx

Femeia si bărbatul. Care sunt diferențele?

În societatea contemporană s-a găsit explicația despre diferențele între bărbat și femeie. Totul e simplu, după cum spune John Gray: bărbații sunt de pe Marte, femeile de pe Venus.  
 
Uneori chiar cred că suntem de pe planete diferite: viziuni total opuse la același lucru, comportament și reacții diferite în situații asemănătoare, chiar și la nivel fizic simțim altfel! În ce constă această diferență? Doar suntem aceeași specie, vorbim aceeași limbă. De ce uneori e atât de greu să ne înțelegem?

 

Diferențe fiziologice. Probabil vei rămâne uimită, dar  ne deosebim nu doar prin aspectul anumitor părți ale corpului. La bărbați și femei, creierul funcționează diferit. La femei este dezvoltată partea de “feeling”: ele imediat înțeleg și simt dispoziția celor din jur, observă mici detalii în comportament, ochii femeii văd mai multe nuanțe de culori, urechile aud mai multe tonalități. De aici fraza femeilor cunoscută de toți bărbații: “Tu pe ce ton îmi vorbești?”.  În schimb, la bărbați, este mai dezvoltată partea cu orientarea în spațiu: ei foarte simplu găsesc drumul în orice localitate și identifică cu ușurință de unde provin sunetele. 

 

Senzații diferite la atingeri. Ați avut ocazia măcar o dată să numiți bărbatul “nesimțit”? Cred că da, și nu ați greșit. Pielea bărbatului este mult mai groasă decât pielea femeii, și este înzestrată cu receptori de atingere mai puțini, ceea ce înseamnă că sensibilitatea bărbatului este scăzută de 10 ori comparativ cu cea a femeii. E clar de ce bărbații se ating sau mângâie mai puțin partenera. Spune-i că-ți place să te atingă mai des, el chiar nu are de unde să știe. 

 

Diferența de preferințe gustative.  Femeia simte mult mai colorat, mai intens aromele si gusturile. La bărbați receptorii gustativi identifică mai bine sărat și amar (carne, bere), la femei – dulce și acru (dulciuri, fructe). Ce ține de arome, femeia poate mirosi feromoni, pentru bărbat rămâne doar o teorie.

 

“Multitasking” și  “multivorbă”.  După cum ați înțeles, acest punct se atribuie femeilor. Creierul bărbatului este specializat, nu are compartiment pentru “a vorbi mult”, vorbesc mult bărbații în energie feminină. Poate din acest motiv partea ” puternică” a omenirii are rezultate mai mari în medicină și sport, iar femeile în arta oratorică și management?

 

În plus, femeia nu-și cunoaște limitele, se apucă de o sută de lucruri neștiind că nu poate să le facă, află pe parcurs. Bărbatul știe foarte bine să-și estimeze posibilitățile.

 

Reacții diferite la stres. Într-o ceartă bărbații și femeile au comportament total diferit. El evită atingerile, se dă la o parte , “fuge” pentru a gândi și a analiza situația. Bărbații nu scot o vorbă dacă nu e gândită. Chiar când vă certați – el tace. Femeia dimpotrivă, caută să zică tot, își mai amintește pe parcurs ceva de anul trecut, caută să se atingă de interlocutor în sprijinul sentimentelor ei. După cum înțelegeți, dacă fiecare nu primește ce-și dorește, spiritele se încing și mai mult. Bărbatul e predispus să propună soluția lui, ignorând sentimentele și emoțiile femeii (aici putem să-i spunem: iubitule, tu ignori ce simt eu, pentru mine e important să mă înțelegi), femeia de obicei  începe să dea neîntrebată sfaturi. 

 

 

Cum se spune: femeii îi este suficient să cunoască un singur bărbat pentru a înțelege toți bărbații. Bărbatul poate cunoaște o sută de femeii și să nu înțeleagă nici una. Noi nu putem evita contactul sau colaborarea cu sexul opus, doar trebuie să ținem cont de toate aceste diferențe pentru a mări șansele unei căsnicii reușite. Lalena Store © 2020. All Rights Reserved.

Arta de a fi femeie
Abonare la newsletter.
We respect your privacy.