fbpx
September 19, 2020, Saturday

Ritualuri de lună în scădere

Luna în scădere este timpul în care ne eliberăm de ceea ce ne împiedică să obținem ceea ce ne dorim. În această perioadă ne odihnim, analizăm tot ce a fost făcut și realizat pe parcursul lunii, facem o analiză  profundă a trecutului și a viitorului, și canalizăm atenția spre dorințele pentru luna viitoare. 

 

Luna dispare luând cu ea energiile vechi pentru a le înlocui cu cele noi. Vibrațiile lunii calmează femeia și o înzestrează cu o stare de spirit filozofică. În această perioadă este foarte bine să facem practica “zborului” pentru a vedea și a elimina toate obstacolele care ne încurcă la realizarea viselor. 
 
Veți avea nevoie de 15 min. zilnic, timp de 9 zile, începând cu a 19-a zi a lunii (calendarul Lunii). Dacă nu aveți posibilitatea să îndepliniți practica timp de 9 zile, vă recomand să o faceți în a 19-a, a 23-a, a 26-a și a 29-a zi a lunii (sau măcar în una din zile, efect garantat). 
 
Pentru mai multe informații referitor la calendarul lunii, timpul magic al femeii, ritualuri și planificarea tuturor aspectelor feminine vă invit la workshop-ul care se ține on-line “Timpul magic al femeii”. 

 

Practica “Zborul”

Luați loc, încrucișați picioarele, țineți spatele drept și, inspirând, ridicați mâinile deasupra capului de parcă ați da din aripi, iar la expirare lăsați mâinile în jos. Cel mai important lucru în această practică e să nu încetăm zborul, să nu cedăm oboselii și obstacolelor. 
 
Închide ochii și imaginează-ți că ești o pasare albă. Realizezi că a venit momentul în care trebuie să părăsești aceste meleaguri. Tot ce te bucură aici a dispărut. S-au ofilit florile, soarele nu mai strălucește ca altă data, în aer plutesc primii fulgi, iubirea ta a rămas în trecut, e timpul să zbori către teritorii noi, către o nouă dragoste. Tu desfaci aripile și iți iei zborul. 
 
Simți cum fluxul de aer te ridică, și tu zbori deasupra pământului, te contopești cu vântul. Zbori deasupra mării albastre, aripile tale au obosit un pic, dar tu continui zborul și nici nu ai unde să aterizezi. Simți o căldură care îți mângâie aripile, se face tot mai cald și vezi că zbori deasupra unui vulcan care erupe, în cer sunt scântei care se ating de aripile tale. Tu dai din aripi și urci mai sus, treci de acest obstacol și zbori mai departe.
Și iar zbori deasupra mării albastre, cobori un picși simți stropii de apă pe aripile tale. Nu poți să te oprești chiar dacă ai obosit, trebuie să zbori mai departe, acolo unde te așteaptă iubirea și fericirea, bucuria și armonia. 
Acum zbori deasupra unei insule verzi, frumoase, care te ademenește să aterizezi, să te odihnești un pic, dar tu știi că asta nu e destinația ta. Tu continui să zbori dând din aripile mari, albe, frumoase. Tu ești pasărea albă a sufletului tău care zboară spre visul său mare. 
În sfârșit, la linia orizontului apare insula la care ai visat tot acest zbor. Câteva mișcări din aripi și tu aterizezi…
 
Practica “Îndepărtarea dușmanilor”
 
De luna în scădere e bine sa analizăm cercul de oameni care ne înconjoară și să analizăm relația cu fiecare. Poate în acest cerc există persoane care nu mai au ce caută în viata ta? 
 
Vă propun o practică foarte puternică de rupere a legăturilor nedorite. 
 
Pentru acest ritual veți avea nevoie de o lumânare neagră, un bol, foarfecă, creion sau pix și două bucăți mici de hârtie.
Aprindeți lumânarea. Pe o bucată de hârtie scrieți numele vostru și pe cealaltă numele persoanei cu care vreți să rupeți relația sau puteți scrie fraza: “cei care îmi doresc răul sau cei care profită de mine”.
Legați aceste două bucăți de hârtie cu ață între ele. Puneți hârtiile pe masă în așa fel ca să se atingă colțurile hârtiilor unul de altul. Imaginați-vă relația voastră cu acest om sau cu toți cei care nu vă doresc binele, chiar dacă nu-i cunoașteți. Lent, îndepărtați hârtiile atât cât vă permite ața. Imaginați-vă cum în pace vă luați rămas bun cu aceste persoane și fiecare merge pe drumul său. Acum tăiați la mijloc ața, rostind următoarele cuvinte:

 

Eu sunt liberă
Tu esti liber (ă)
Noi, cu pace în suflet, mergem pe drumuri diferite.
 
Luați foaia cu numele persoanei respective și aprindeți-o de la flacăra lumânării, aruncați-o în bol și lăsați să ardă toată. Când scrumul se răcește, aruncați-l. 
 
P.S. Puteți să-mi scrieți în comentarii ce ritualuri vă interesează și voi posta ritualuri în funcție de necesitățile voastre. 

Lalena Store © 2020. All Rights Reserved.

Arta de a fi femeie
Abonare la newsletter.
We respect your privacy.