fbpx

Ce extragem din 2019 și cu ce pășim în 2020?

Astăzi pentru prima dată vorbesc conștient și asumat despre businessul meu, “Arta de a fi Femeie, by Elena Cucicovschi”.

Nu credeam vreodată că voi numi acest proiect de suflet, care a luat naștere din nevoi personale – business. Proiectul a ajuns să se transforme într-un business de succes, cu o perspectivă foarte mare. În 2019 am mutat sediul, ne-am mărit echipa, am creat platforma de cursuri online, am lucrat la imaginea vizuală, am creat canalul de YouTube cu proiectul “3 minute de feminitate”.

În 2019 am reușit să împachetăm ideea mea din 2016 într-un proiect Premium pentru femei. Livrăm workshop-uri, traininguri, tabere, școli, cursuri online și multe alte programe de dezvoltare personală pentru femei, programe care schimbă destine. În afară de femeia care creează și este mereu inspirată, mă pot numi și business lady de succes. Acest fapt îl demonstrează și celelalte businessuri în care sunt implicată. Nu vreau ca asta să sune ca o laudă. Vreau doar să vă spun că toate aceste lucruri sunt posibile atunci când înveți să menții echilibrul între acțiune și relaxare. Echilibrul între acțiune și relaxare înseamnă echilibrul între energia masculină și cea feminină. Cu alte cuvinte, armonizarea energiilor în corp. Acest echilibru duce automat către succes și fericire. Se spune că femeia care vrea succes, nu vrea fericire și femeia fericită, nu vrea succes. Așa este. Pentru că nu are suficiente resurse pentru ambele.

Mi-am dat seama că evoluția feminină și dezvoltarea feminității m-au adus către succesul financiar dorit. Am făcut multe școli de business, dar n-am reușit ceea ce am obținut prin puterea feminină. În seara asta am înțeles că se naște un nou program pentru femeile care vor vocație, bani, business la feminin, succes și fericire. Am înțeles că am foarte multe de transmis, luând în considerație că am început cu zero lei în buzunar, după un eșec grandios. Am inspirație să vă dau câteva sfaturi de business. Sa împărtășesc ce m-a ajutat pe mine în 2019 și cum mă pregătesc pentru 2020.
Ideea principală este că prin feminitate și putere feminină ajungem la abundență. Dacă nu trăiești în abundență, înseamnă că încă nu ți-ai accesat resursele și tot binele tău. Exteriorul doar reflectă interiorul.

 

Eu nu construiesc business. Eu construiesc relații.

Când am creat acest proiect pentru femei, nu mă gândeam la bani. Sau mă gândeam, dar ca la o resursa care îmi va permite să mă dezvolt personal și să-mi dezvolt proiectul. Când mă pregăteam să lansez ceva, în primul rând îmi imaginam clienta finală. Aveam viziune clara cui i se adresează produsul. Ajungeam direct la inimă pentru că nu încercam marea cu degetul, mă adresam exact unde trebuie, acolo unde eram auzită cu inima.

Apoi mi-am dat seama de gradul de loialitate față de proiect. La fiecare eveniment organizat sunt doar 30% persoane noi. Am înțeles astfel că de fapt nu construiesc un business, eu construiesc relații de încredere și de durată. Știți de ce îmi iese? Pentru că aceste relații sunt despre adevăr și iubire. Femeia simte daca o minți. Orice relație bazată pe adevăr este binecuvântată.

O creștere stabilă a afacerii este posibilă doar la antreprenorul care are o claritate a scopurilor și o viziune. Eu am un scop mare pentru următorii 10 ani, scopuri pentru anul următor si scopuri împărțite pe trimestre.  Mi-am creat propriul sistem de planificare si asta îmi permite să am rezultate previzibile. Planificările, zilele de cursuri, reclamele, promovările, angajările și concedierile se fac conform calendarului lunar. Businessul meu trăiește conform “timpului magic al femeii” (puteți accesa acest workshop online).

Indiferent de succesul anului 2019, sunt conștientă că dacă mă mulțumesc cu situația actuală, asta va însemna stagnare. Anume din acest motiv în 2020 vom face un rebranding al proiectului și vom introduce schimbări.

Pentru a închide anul așa cum se cuvine pe plan profesional, e nevoie de o auto-evaluare din care va reieși un business plan pentru anul următor.

Ce trebuie să faci? Analizează fiecare luna a anului 2019 si apoi răspunde sincer la următoarele întrebări:

 

Întrebarea Nr.1: Ce am obținut în 2019 în diferitele aspecte ale vieții?

 

 • sănătate, sport
 • business
 • carieră
 • finanțe
 • dezvoltarea personala
 • dezvoltarea spirituala
 • relaționarea și iubirea
 • viața socială
 • aspectul exterior

 

Întrebarea Nr.2: Ce am reușit și ce nu am reușit?

 

 • În ce proiecte am obținut rezultatul dorit?
 • În ce proiecte nu am primit rezultatul dorit?
 • Care din acțiuni m-au ajutat să-mi ating scopul?
 • Care din acțiuni au reprezentat o pierdere de timp?
 • Ce greutăți au apărut pe parcurs și cum le-am depășit?

 

Întrebarea Nr. 3: Ce am făcut bine? Care metodă aplicată de mine a dat rezultate?

 

Întrebarea Nr. 4: Ce nu am făcut bine? Ce nu a dat rezultate?

 

Întrebarea Nr.5: Care din 20% din acțiuni mi-au adus 80% rezultat?

 

Întrebarea Nr.6: Care a fost cea mai mare frână din drumul meu, în 2019? Ce m-a încurcat cel mai mult în obținerea rezultatelor?

 

Întrebarea Nr.7: Știind ceea ce știu acum, ce as face altfel?

 

 • Ce proiecte nu aș demara știind finalul acestora?
 • Unde nu aș mai consuma nici un minut din timpul meu?
 • Ce relație nu aș mai continua să am?
 • La care dintre campaniile de marketing renunțăm?
 • Pe care dintre sarcini mă focusam mai mult și pe care le eliminam?

 

Întrebarea nr.8: Ce lecții am învățat în 2019? Ce concluzii am tras și de ce?

 

Un sfert de oră este suficient pentru retrospectiva anului. Personal, în anul care vine îmi doresc să simplific lucrurile. Îmi propun să fac lucrurile mai bine, dar cu mai puțin timp și efort, până ajung la final de obiectiv.

Am înțeles că în loc de 10 priorități, voi avea doar 3 și cu concentrare maximă de energie. Acest fapt îmi va permite să termin mult mai repede și calitativ ce mi-am propus. Da, asta ar însemna să am mai puține scopuri pentru 2020, dar îmi va garanta o viață mai calitativă. Fiecare prost poate să-și facă viața mai grea, oamenii care se ocupă de dezvoltarea personala, ar trebui să o simplifice. Nu mai vreau să fug prin ani, îmi doresc să pășesc lent, pentru a savura fiecare moment.

 

Lalena Store © 2020. All Rights Reserved.

Arta de a fi femeie
Abonare la newsletter.
We respect your privacy.