fbpx

15 semne care arată că partenerul te manipulează emoțional

 

 

Draga mea,

 

Dacă ar fi să povestești despre cele mai importante dorințe dintre din viața ta personală, ce ai pune pe primul loc? Cu siguranță vrei să fii fericită alături de un bărbat, să primești plăcere, să iubești și să fii iubită. Să te simți femeie. Să te bucuri de micile gesturi care sunt dovezi clare de iubire. Poate și-a dat seama că ai uitat să iei micul dejun și te surprinde cu el la pat sau trage cu ochiul la acea rochie din wishlist-ul tău și se transformă în curierul emoționat de la ușa ta. Sunt acele trăiri care-ți dau o stare de bine și care îți pot deveni ghid într-o relație. Ce-i drept, unele relații se pot dovedi a fi toxice. Și pentru ele nu există însă cale de mijloc, ci doar decizii ferme. Alege să mergi pe intuiție și să descoperi acele indicii care-ți spun subtil că el te poartă în jocul manipulării.

 

Ești poate în acel moment al relației în care te-ai îndrăgostit atât de tare încât vorbești numai la superlativ despre el. Cu toate astea, în inima ta ai strâns experiențe nu tocmai plăcute. Și continui să strângi. Zâmbetul tău își poate pierde din intensitate. Dar această experiență ar trebui să fie pentru tine doar o formă de cunoaștere. Eu mi-am propus să-ți fiu alături în această călătorie în care descoperi ce ar trebui să-ți dea de gândit într-o relație. Contează doar să te detașezi și să privești totul ca pe un episod care se derulează pe un ecran mare în fața ta. Imaginile vin și pleacă, iar tu ești spectatorul care știe să le privească cu multă curiozitate și să facă alegeri așa cum îi spune inima.

 

Iluzia prezenței

El apare doar când are nevoie sau când îi este comod să apară. Asta înseamnă că nu poți face planuri cu el niciodată, nu ai nicio garanție că va fi alături de tine poate într-un moment mai dificil. De multe ori, fără să vrei, ajungi să-l susții în mod nejustificat și să-ți cauți scuze: „Este ocupat. Lucrează mult. Nu are timp. El și-ar dori, dar…”.

 

 

Promisiuni deșarte, asumări anulate

Un alt moment care ar trebui să fie grăitor pentru tine este cel în care nu se ține decuvânt. Promisiunea pentru el nu înseamnă nimic. Uită ce promite sau nu-i pasă.Spune pe drept cuvânt că vine la 3.00, dar apare la 7.00.         Îți dă speranță că te va ajuta cu o problemă și apoi se comportă de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Sau chiar dispare.

 

Se plânge și provoacă milă

Reține: un bărbat adevărat nu se plânge niciodată. Un bărbat adevărat va face tot posibilul să arate femeii că este puternic și va găsi soluții chiar și în momentele neașteptate. Doar bărbații care manipulează sentimentele femeii obișnuiesc să se plângă. Cei cărora le place să se joace cu sufletul ei sensibil.

 

Vrea să fie în centrul universului cu emoțiile lui

Îi place să-i copleșească pe toți cei din jurul cu emoțiile lui. Dacă are o dispoziție proastă, toată lumea din jur o știe. Dar asta nu este cea mai rea parte. Este atât de priceput încât, nu numai că devii conștientă de starea lui de spirit, dar ajungi să o și simți. Astfel te face să te simți responsabilă de dispozițiile lui și obligată să le vindeci.

 

Se supără dacă nu poți să faci lucruri pentru el

Te sună și te întreabă dacă poți să te întâlnești cu el la cafea, iar tu îi spui că nu poți pentru că ai o întâlnire de lucru. În loc să fie înțelegător, el se supără. S-ar putea ca pe moment să te simți flatată când auzi cât de mult a vrut să te vadă, însă este un semn că el este bărbatul care-și aruncă jucăriile din pat atunci când nu primește ceea ce vrea.

 

 

Îți cunoaște punctele slabe și nu ezită să le atingă

Dacă știe, de exemplu, că ai probleme cu greutatea, comentează ceea ce mănânci sau modul în care îți vin hainele. Dacă ești îngrijorată pentru  o prezentare viitoare, el vorbește despre participanții care te vor intimida sau judeca. Conștientizarea emoțiilor tale este o prioritate pentru el, dar o folosește pentru a te manipula, nu pentru a te face să te simți mai bine.

 


Îți subminează înțelegerea realității

Insistă că o problemă este rezultatul imaginației tale încât tu ajungi să-ți pui la îndoială propria sănătate mintală.

 

Spune ceva, apoi neagă

S-ar putea să râzi când spune că are o memorie atât de proastă. Dar, dacă se întâmplă deseori să nu-și amintească ceea ce a spus și chiar să te facă să simți că tu ești cea care nu a auzit bine, este un semn că te manipulează.

 

 

Bunăstarea ta, un motiv de eschivare pentru el

Nu te susține financiar. Asta înseamnă că nu-i pasă de nevoile tale și nu vrea să-și asume responsabilități.            Îi place să-ți ignore rugămintea și îți arată că are ceva mult mai important de făcut.

 

 

Voluntar apoi un adevărat martir

Este omul extremelor. Fie nu-i pasă de tine, fie arde de nerăbdare să te ajute, chiar se oferă voluntar, apoi se comportă ca un martir. Dorința inițială de a ajuta se transformă în suspine și aluzii că a făcut atât de multe lucruri pentru tine. Dacă nu apreciezi ceea ce a făcut, te va face să te simți vinovată și îndatorată.

 

 

Relația intimă, mereu pasageră

Comportamentul lui diferă mult după relația intimă. Înainte de a obține ce-și dorește este foarte atent și drăguț. Știe că trebuie să te flateze pentru a obține ceea ce dorește. Așa că te va face să te simți ca cea mai frumoasă femeie din lume pentru a ajunge cu tine pat. Dar după ce a obținut plăcerea, se comportă ca un străin. Această atitudine clar definește un bărbat consumator căruia nu-i pasă ce simți, ce crezi, cu ce ai rămas în urma discuției sau relaționării cu el.

 

 

Își dorește totul pe repede înainte


Fie că este vorba de o relație personală sau de o relație de afaceri, îi place să ardă întotdeauna câțiva pași. Oferă prea mult și prea curând și așteaptă același lucru de la tine. Șarada aceasta este destinată să te facă să te simți „specială”, dar are și scopul de a te face să te simți responsabilă pentru sentimentele lui.

 

Povestește despre lucruri care-ți fac rău


El poate să-ți povestească de fostele sale relații, chiar să te compare, să-ți povestească de experiențele sale sau chiar despre persoana cu care flirtează acum. S-ar putea să-ți critice aspectul fizic sau cariera și apoi să spună rapid că glumește dacă te vede supărată.

 

 

Te monitorizează constant


În primele săptămâni ale unei relații romantice, este normal să simtă fluturi și să vrea să știe ce faci. Cu toate acestea, dacă partenerul tău dorește să fie în contact permanent cu tine și te copleșește cu texte și apeluri telefonice constante aceasta este o formă de urmărire, deloc sănătoasă. Dacă nu răspunzi la mesaje, își manifestă mânia și acesta este un cartonaș roșu imens. Draga mea, un partener care te iubește cu adevărat va ști să-ți respecte timpul și spațiul.

 

Nu-i place să piardă


Dacă faci un pas înapoi sau îi spui că vrei să încheiați relația, va cere o a doua șansă, mai ales  dacă știe că poate câștiga ceva de la tine. Probabil că va da lupta vieții lui pentru a te ține aproape. S-ar putea să-ți spună că se va schimba sau că nu vei găsi niciodată pe cineva care să te iubească la fel de mult ca el. Însă, vei simți din tonul vocii că promisiunile sunt goale și nu este o decizie inspirată să te întorci la el din teama că nu vei găsi pe altcineva.


Dacă relația ta este toxică, dacă întâmpini una sau mai multe din aceste experiențe despre care tocmai ți-am povestit, tu, cu energia ta, alimentezi manipulatorul. Practic, tu ești o resursă uriașă pentru acest bărbat care este toxic. Și se întâmplă ca nici el să nu te lase, să aveți o relație ca o boală lungă. Mereu vă întoarceți de unde ați început, mereu discutați, mereu vă dați șansă. Pe scurt, e o relație bolnăvicioasă care nu se poate termina, oricât de hotărâtă ai fi.

 

De ce ți se întâmplă toate aceste lucruri? Pentru că ești femeia resursă pentru partenerul tău. El nu are energia sa personală. Este genul de vampir energetic și atunci tu, fiind cu mentalitatea de victimă, amplifici energia  pentru el. În acest caz nu poți să spui că ceva nu iese, că tu faci practici, că trăiești ca la carte.  Mediul toxic, oamenii toxici îți iau din energie. Chiar dacă comunici cu ei conștient, chiar dacă folosești o anumită protecție în relația cu ei, trebuie să fii pregătită ca după interacțiunea cu acești oameni să-ți încarci bateriile. Pentru că energia ta, energia vieții, energia personală a mers către această toxicitate. Noi prin energia noastră și transformăm tot ce e toxic. Încercăm să reciclăm. Și avem nevoie de resurse uriașe pentru așa ceva. Exact ca lupta în război, indiferent dacă ai pierdut sau ai câștigat, ai nevoie să-ți refaci puterile.

Iar primul pas spre a-ți (re)câștiga energia este să nu pierzi timpul în astfel de relații în care lui îi place jocul manipulării. Viața e prea frumoasă și meriți să ai lângă tine un bărbat alături de care să înflorești. Alături de care să-ți păstrezi energia bună. Cel mai mare câștig dintr-o relație toxică este că înveți, iar în următoarea relație știi de ce să te ferești. Experiența deprinsă este cea care îți poate da acel gust dulce care te îndeamnă să continui. Să începi o nouă relație. O relație armonioasă se bazează însă pe stimă de sine, iar pentru a o deprinde îți sunt alături prin „Școala de Feminitate Elite Premium!” Respectă-te și trăiește clipe frumoase, dar cu cei care merită!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lalena Store © 2021. All Rights Reserved.

Arta de a fi femeie
Abonare la newsletter.
We respect your privacy.